Hvilket legehus er bedst?

Legehuset er en af de største glæder, som du kan give dit barn. Mange timer er blevet brugt ude i legehuset, og det er ligesom børnenes hemmelige verden, hvor de kan få lov til at bruge deres fantasi uforstyrret af voksne, som ellers gerne vil blande sig i legen.

 

Ønsker du selv at købe et legehus til haven, som børnene kan bruge til at udfolde deres leg, så tænker du sikkert også på, hvilket legehus som mon er bedst at købe hjem til.

 

Svaret er ikke entydigt, og det kommer ganske enkelt helt an på, hvilke krav du har til legehuset. Vi vil dog komme med nogle overordnede retningslinjer, som forhåbentligt kan inspirere dig til at finde det bedste legehus til dine børn.

 

Legehuset skal indbyde til leg

Vigtigst af alt er, at legehuset giver dine børn lyst til at smide iPad’en og i stedet tilbringe timerne udenfor i haven og i legehuset, hvor deres egen fantasi kan få lov at udfolde sig. Derfor skal legehuset indbyde til leg. Det kan bl.a. være, hvis der er køkken i huset, en kridttavle eller en lille seng og lænestol.

 

Hjælp eventuelt dine børn med at indrette huset, så de bliver fuldstændig vilde med at være derude. Og så husk også at gå med på børnenes leg. De synes, det er helt fantastisk sjovt, og det smitter uden tvivl også af på dit eget humør.

 

 

Sikkerheden skal naturligvis være i top

Nu da dine børn kommer til at tilbringe meget tid ude i legehuset, så skal du naturligvis føle dig tryg, og det er vigtigt, at dine børn ikke kan komme alvorligt til skade. Derfor er et andet meget vigtigt kriterie, når du skal finde det gode legehus, at sikkerheden på selve materialerne også er i top. 

 

Når et legehus vurderes som sikkert, så omfatter det bl.a. at der ikke er anvendt materialer eller farver, som indeholder skadelige giftstoffer. Men også i forhold til skarpe hjørner og kanter, som heller ikke hører hjemme i et legehus. 

 

Værd opmærksom på disse elementer, når du køber legehuset, så du med ro i maven kan lade dine børn lege i fred.

 

Det skal være nemt at samle 

Med stor sandsynlighed er det dig, som skal samle legehuset, hvorfor du naturligvis ikke gider for meget bøvl. Find derfor gerne et hus, som ikke kræver en decideret håndværkeruddannelse at samle.

 

Hvis det er meget ligetil, kan det endda være et fællesprojekt, som du og dine børn har sammen. De vil være så stolte og føle et helt andet ejerskab over legehuset, hvis de selv har været med til at bygge det.  

 

Er du klar til at finde det bedste legehus til dine børn, så kan du finde et godt udvalg her: https://www.hopogleg.dk.