Børneplakater med dyr er både hyggelige og lærerige

Der er mange gode grunde til at vælge børneplakater med dyr, når du skal puste lidt liv i et forsømt børneværelse. Mulighederne er så godt som uendelige, så det er bare om at komme i gang med at se kataloget igennem. Gør det eventuelt sammen med dit barn, hvis han eller hun har en særlig interesse eller et yndlingsdyr. For der gemmer sig meget positivt i kendskabet og relationen til dyr.

Der findes plakater med dyr, som børn kender godt, og som mange har helt tæt på. Hunde, katte, kaniner og heste er gode eksempler herpå. Det at have et kæledyr er lig med et ansvar for et levende væsen, som man skal passe på rent praktisk og emotionelt. Der opstår ofte tætte bånd mellem børn og deres kæledyr, så det er ikke så underligt, at det skaber hygge og tryghed at have dekorative dyreillustrationer på væggene på værelset.

Børneplakater med dyr er ikke nødvendigvis fyldt med bløde krammebamser. Børn – især drenge – synes, at store, farlige dyr er superspændende, og dinosaurer er altid et hit. Men en dinosaurplakat er ikke bare sej på et drengeværelse. Den lægger også op til at opdage mere om naturhistorie. For hvordan var det, dengang dinosaurerne levede? Hvilke arter fandtes der? Og hvorfor er der ikke nogen dinosaurer tilbage i dag? 

Det samme gælder for vilde dyr, som stadig lever i dag. Gode eksempler er plakater med dyr fra Afrika, havens fugle, insekter og sommerfugle. På den måde kan plakater med dyr fungere som både dekoration og læringsplakater, der udvikler bevidstheden om naturen. Snak med dit barn om, hvorfor der ikke er så mange insekter tilbage. Eller hvorfor der ikke er så mange elefanter på savannen mere. Det er to forskellige, men vigtige samtaler. I kan også tale om, hvordan vi passer bedre på bierne. 

Dyr og læring hænger også sammen på den måde, at kendte dyr – både de søde og de vilde – støtter børn i at lære bogstaverne at kende. Kendskab til bogstaverne begynder med at forstå deres forskellige lyde, og det er nemt, hvis man har et dyr til at hjælpe sig. Her har vi med alfabetplakater at gøre. Der er heldigvis masser af dyr at tage af, når man skal designe bogstav plakater. Dog er der langt flere dyr med K eller S, end der er dyr med X, Y eller W. Men er man kreativ nok, findes de, og så kan det være, at mor og far også lærer noget nyt undervejs. Og som en ekstra bonus har alfabetplakaterne tit en makker i form af en talplakat, som gør vejen fra 1 til 10 meget mere underholdende.

Der findes børneplakater med dyr til alle aldersgrupper. Nogle er designede til enten drenge eller piger, og andre egner sig til børn generelt. Du kan også få dyreplakater, der er smukke at se på for både børn og voksne.