En skøn personlig gave:

De fleste børn elsker at få fortalt historier og kan historien på en aller anden måde handle om dem eller relatere til dem og deres hverdag så er det ekstra specielt.

 

Så er du den kreative type der kan lide at digte, tegne eller male var det måske en god gaveide til næste børnefødselsdag at få lavet en helt personlig bog til din søn, datter eller barnebarn.

 

Du kan vælge at starte processen med at brainstorme selv eller evt. spørge barnet om ideér. Måske har I allerede en historie i sammen har digtet på et stykke tid. Måske den ene historie om trolden Fidlipus kan blive til en skøn bog med flere kapitler.

 

Når først du har fået skrevet stikord ned er det tid til at gå i tænkeboksen om selv historien. Skriv teksten i hånden eller på din pc og overvej evt. om der skal være billeder i bogen. Kan du tegne/male selv eller har du måske en ven/veninde der er dygtig til det så kan nogle flotte farvebilleder virkelig fuldende historien. Du kan også tage fotos og bruge dem.

Særligt til de mindre børn kan farve fotos eller billeder være med til at fange dem ind i historien.

 

Når alt er skrevet og gjort klar er det tid til at få bogen trykt. Så tænker du måske at det er alt for dyrt eller besværligt, men der er i dag mange muligheder hos trykkerier og kopi shops.

 

Har du flere børn eller børnebørn, nabobørn eller lign. der kan få glæde af bøgerne så få dem trykt i nogle ekstra eksemplarer.

 

Er du ikke så meget til ord, men er vild med at tegne så er der også mulighed for at få trykt sin egen malebog. Alt efter aldersgruppen det er til så tænk over hvor detaljerige tegningerne er. Små børn skal gerne have store felter at farve ind og genkendelige motiver. Ældre børn, unge eller voksne kan også have stor glæde af malebøger. Mange finder at det giver ro og skaber fokus. Til denne gruppe kan du med fordel tegne noget med mange flere detaljer.

 

Tænk på hvad kan du godt selv lide at tegne og farvelægge og hent inspiration derfra til din egen malebog. Skal den f.eks. have et tema som årstider, under havet eller Le Mans så kan du starte din research til bogen derfra. Vælger du f.eks. fugle som tema kan du med fordel finde en af de smukke fugle opslagsbøger og hente inspiration derfra til fugle med ekstraordinær fjerpragt.