Her er alt du skal vide om 3D/4D scanninger

Dette indhold er sponsoreret

En 3D scanning er en mindeværdig og enestående oplevelse, når man er gravid. Med hjælp fra avanceret software, så kan man få det til at se ud som om, at der bliver lyst ind i ens livmoder, så man kan se ens søde og lille baby ligge inde i maven. Den nyeste teknologi tillader forældrene at se deres baby fra alle sider, hvilket gør man kan se de sider af barnet, som tidligere har lagt i skygge. Dette er med til at give nogle super smukke billeder i den tidlige graviditet af ens barn. Derudover er en graviditetsscanning være med til at give et indtryk af, hvordan barnet ser ud med fine detaljer og personlige træk. Læs med her i artiklen for at lære mere om en 3D scanning

Hvornår er det bedste tidspunkt at få 3D eller 4D scanninger?

Man kan gennem hele ens graviditet få lavet en 3D eller 4D scanning af ens baby. Dog får man de flotteste billeder imellem graviditetsuge 26-32. Allerede fra uge 7 ville det kunne lade sig gøre at scanne det lille foster. Det er meget individuelt, hvornår man har behovet for at få en 3D scanning. Nogle vælger at få en helt tidlig scanning, fordi man måske er spændt på at følge med på tætteste hold allerede fra starten af ens graviditet. Andre beslutter sig for at få en 3D scanning sidst i deres graviditet, hvor man på billederne ville kunne se barnets fosterposition, og hvordan væksten af barnet er. Dog vælger de fleste gravide at få foretaget en scanning mellem uge 26 og 32. I denne periode vil barnet ligne at være fuldbåren, samtidig med at der er fint med fostervand, hvilket er nogle vigtige faktorer for at få den optimale billedkvalitet.  

Garanti

Ved størstedelen af alle scanninger vil man komme ud med nogle rigtig gode 3D billeder og 4D scanningssekvenser af barnet. Dog kan der være tilfælde, hvor barnets placering ikke er optimal i forhold til at få lavet nogle 3D eller 4D scanninger. Det kunne f.eks. være, hvis barnet har placeret sig således, at der ligger med hovedet langt nede mod moderens bækken, eller med ansigtet tæt op imod moderkagen eller livmodervæggen. Dette kan være med til at gøre det besværligt at få et godt og klart billede af barnets ansigt. Hvis det ikke lykkedes at få et billede med hjem fra scanning, så er der heldigvis mange scanningssteder som tilbyder, at man kan komme igen og få en genscanning. Dog er der desværre forhold, som nogle gange gør at man ikke kan få de perfekte billeder.