Møblement og belysning – det gør din bolig lækker

Skal du indrette din bolig? Så kræver det helt sikkert noget inspiration. Det kan være svært at finde hoved og hale i hele interiørverdenen. Selvom man allerede har nogle idéer kan det godt være svært at indrette en hel bolig. Først og fremmest skal man finde ud af, hvor man skal starte. Vi anbefaler, at man starter med at kigge på forskellige store møbler, samt belysning. Herefter kan man stille og roligt finde pynteting og andre småting til rummene. Læs med her for gode fif til hvordan man skal indrette en bolig bedst.

Møbler er vigtige

Store møbler som for eksempel spisebordet og sofaen betyder rigtig meget for et rum. Møblementet er med til at sætte stemningen samt atmosfæren, og det er derfor noget, man skal tænke godt over før, at man køber møbler.

Når du kigger på sofa, er der nogle ting, som du skal overveje. Hvor stor skal den for eksempel være? Det kan være en fordel at købe mere end en sofa. Her menes der for eksempel to små sofaer og måske en lænestol. Når man et matchende møblement på den måde, kommer rummet til at se meget mere komplet ud. Det behøver ikke nødvendigvis være de samme sofaer, men bare noget der på en eller anden måde giver illusionen om et sæt. Det kan for eksempel være samme form men forskellige farver eller vice versa.

Spisebordet er også rigtig vigtigt. Det er her, man samles efter en lang dag og her, at man inviterer gæster til. Sørg derfor for at købe et spisebord, som du ved, du vil være glad for i mange år. Det samme gælder stolene. Det er rigtig fint, hvis de komplimenterer hinanden uden at være helt ens.

Hvis du savner mere inspiration, kan du gå til website, hvor der er en masse andre fif.

Vælg den rigtige belysning

Belysning betyder mindst lige så meget som møblementet. Det kan altså ikke anbefales, at du køber den billigste lampeskærm og pære.

En lampe kan faktisk være en slags statement piece. Leder man for eksempel efter en lampe til stuen eller til at hænge over spisebordet, kan man altså roligt vælge en lidt større lampe. Man skal altså ikke bare se loftslamper som en nødvendighed, men nærmere som noget som faktisk betyder rigtig meget for boligen.

Det er også rigtig populært med små lamper rundt omkring i huset. Det kan for eksempel være en læselampe ved sofaen. De er rigtig smarte, da de kan tilføje belysning, som måske ikke er rigtig skarpt eller lyst. En dæmpet belysning er med til at give boligen en mere afslappet stemning. Det er især rart om aftenen, hvor man bare gerne vil slappe af.

Det er klart, at hvis man er en børnefamilie, at man skal være mere påpasselig med små lamper overalt. Hvis man har små børn, kan de måske finde på at rykke i ledningen, så de falder ned og går i stykker. Sørg derfor for at sætte dem hvor baby ikke kan få fat på dem.