Ølbrygning kan styrke familien

Jeg har gennem mange år haft et lidt anstrængt forhold til min far. Min far og jeg er meget forskellige hvorfor vi ikke havde særlig meget sammen så da jeg flyttede hjemmefra, havde vi i mange år ikke særlig meget kontakt. Det var ikke fordi der var sket noget, vi havde bare ikke så meget at snakke om. Det skulle dig ændre sig efter jeg havde været på besøg til min mors fødselsdag.

Skal vi brygge øl?

Efter vi havde fået noget at spise fik vi serveret øl og sodavand inde i sofaen. Det var meget hyggeligt, og på et tidspunkt falder snakken på, hvordan man egentlig brygge øl. Vi far fortalte, at da han var helt ung der havde han gået og brygger lidt øl. Der var mange sjove historier om flasker der sprang inde i skabet men det sted derinde, og øl der smagte af rævepis. Der var dog også en del der var blevet ret godt, og det havde gjort ham populær hos mange af hans venner, for de øl han bryggede, var langt billigere end dem man kunne købe nede ved købmanden. Han bryggede derfor til mange af de fester de havde.

Det var nogle meget sjove historier og jeg fik tanken at det da kunne været meget sjovt at prøve at brygge øl selv. Vi snakkede derfor lidt om det, indtil man far pludselig sagde –”Skal vi to brygge øl”. Det kom som en overraskende for mig, for den havde jeg ikke set komme da jeg var kommet på besøg. Kan fortalte mig om siden brewlex som han tilfældet havde stødt på et par dage for inden hvor han havde siddet og søgt efter noget på google. 

Jeg svarede dog straks ”Ja – det synes jeg da”. Det kunne være en mulighed for jeg kunne få en fælles interesse sammen med min far, og vi derfor kunne få et bedre forhold. Vi gik straks i gang med at undersøge hvilket muligheder det egentlig var, for min far syntes at hvis vi skulle gøre det, så skulle vi gøre det på den samme måde som bryggerierne hvis man havde mulighed for det. Det viste sig at malt til ølbrygning faktisk er forholdsvis let at købe ligesom de andre råvarer man skal bruge til det. Vi fik derfor bestilt og brygger noget øl.

I dag har vi brygget mindst 50 bryg sammen, og vores forhold er blevet rigtig godt. Jeg har fået en ny ven eller far, og nu glæder vi os begge to til vi skal have en god brygdag. Når man brygger er der en del ventetid, så der er rig mulighed for at få vendt verdenssituationen hvilket vi faktisk også altid gør. Ølbrygning kan derfor godt gøre noget godt for en familie – Det har skabt et helt andet forhold for min far og jeg.