4 flotte pigenavne med E og deres betydning

Navnelegen man skal igennem som kommende forældre kan være ganske svær og langvarig, men man finder kun frem til det perfekte navn ved at søge inspiration og se en masse nye navne samt deres betydning. I denne artikel får du 5 flotte pigenavne med E serveret – og du kan også læse hvad navnebetydningen er for at gøre beslutningen nemmere.

Elina

I 2022 er 1004 piger med navnet Elina, hvilket er en del mere end året før. Det skyldes at navnet Elina har været særligt populært de seneste 3-5 år i forhold til tidligere. Det er et navn der også er nært beslægtet med Elena, som også er et populært navn i Danmark.

 

Elina betyder den lysende el. den strålende oversat fra engelsk el. på norsk lys el. lysbærer. Det er af græsk oprindelse og kommer fra Helen af Troja der er datter af Zeus, hun gik også under navnet Elina.

Ellie

Der er i skrivende stund 1653 danskere med navnet Ellie. Ligesom med Elina er det et navn der den seneste årrække har set en kraftig vækst i antallet af nyfødte der får navnet. Der findes også andre staveformer af navnet f.eks. Elly.

 

Ellie har ikke nogen særlig navnebetydning her i norden, men i USA er det også en forkortelse el. et kælenavn for Helen og Eleanor, hvilke betyder lys, flamme el. stråle og har faktisk den samme betydning som Elina.

Elise

I Danmark er Elise både et pigenavn og et drengenavn, der er dog kun 1 mand der hedder det. Der er 1575 danskere med navnet Elise og det har aldrig været et vildt populært navn, med altid mindre end 50 nyfødte der har fået navnet.

 

Elise betyder på hebraisk “den som ære gud”, men har også en mere simple og flotte betydning smuk.

Ea

Ea er et af de korteste pigenavne der starter med E på 2 bogstaver. Det er også et af blot 5 godkendte pigenavne med E på 2 bogstaver. Alligevel er der ganske mange danskere med navnet, og i skrivende stund er det 1929 piger med Ea som fornavn. Det er et navn som Elise der aldrig har været super populært, men meget stabilt over en lang årrække, med 87 værende det højeste antal nyfødte med navnet Ea.

 

Ea betyder hun og kommer fra latin. Det kan også staves Eea, hvis man vil have et bogstav mere med og nogle tillægger det også betydningen “ild”.

 

Nu har du fået fire bud på 4 pigenavne med E. Du kan finde meget mere inspiration til navne og finde navnebetydning på den danske side navne-betydning.dk.