5 grunde til at tage på efterskole – og 3 grunde til at vælge en lokal efterskole

Der er mange gode grunde til at tage på efterskole, og der er samtidig fordele ved at vælge en efterskole tæt på hjemmet.
Herunder kan du læse, hvorfor du bør vælge en efterskole i Jylland, hvis du selv er jyde. Men inden da kan du blive klogere på fem af de største fordele ved overhovedet at vælge at tage af sted på et efterskoleophold.

1 – udforsk dine interesser

En af de største fordele ved at vælge at tage på efterskole er, at du kan udforske dine interesser ved at vælge et linje dag, der matcher din passion. På den måde kan du blive bedre til alt fra boldspil til filmproduktioner – alt efter, hvad du vælger.

Det er en fremragende mulighed for at kombinere det boglige arbejde med dine interesser. På den måde kan du også blive klogere på, hvad du gerne vil i fremtiden.

2 – dan tætte relationer

Alle, der har været på efterskole, vil fremhæve de tætte venskaber og relationer, der opstår. Her kan du danne livslange relationer, som du vil værdsatte resten af livet.

På en efterskole bliver man rystet sammen i langt højere grad, end man gør på en almindelige folkeskole. Her bor man sammen, spiser alle måltider sammen, dyrker sport sammen og rejser sammen. De mange oplevelser skaber nogle helt fantastiske minder og bånd.

3 – bliv bedre fagligt

Det faglige niveau er sjældent det, der bliver fremhævet ved en efterskole – men det betyder ikke, at du ikke kan rykke dig fagligt. Når du kommer ud på en ny skole, vil du blive udfordret i højere grad, end du blev på din gamle skole. Den primære grund til det er, at du får nogle nye klassekammerater og lærere, som helt sikkert har en anden tilgang, end du er vant til.

Det er især en fordel for dig, som er ved at afslutte niende klasse, men som ikke føler dig helt klædt på til en ungdomsuddannelse. Her kan en tiende klasse på en efterskole gøre en stor forskel og din faglige udvikling.

4 – bliv mere moden

Den fjerde fordel ved at tage på efterskole er, at du bliver mere moden. Når du bliver rykket væk fra alt det velkendte og bliver udfordret hver eneste dag, vil du helt sikkert blive mere moden. Du vil blive bedre til at klare dig selv, til at danne relationer – og til at gøre rent naturligvis.

5 – få en masse oplevelser

I løbet af et efterskoleophold får du en masse sjove og spændende oplevelser, som du ikke får på en folkeskole. Her tager I på ture, arbejder med spændende projekter, og I rejser måske endda til udlandet.

Alt i alt er der mange grunde til at tage på efterskole – langt flere end de fem herover. Men hvad er så fordelene ved at vælge en lokal efterskole tæt på hjemmet?

Derfor bør du vælge en efterskole tæt på hjemmet

Det er meget forskelligt, om efterskoleleverne vælger en efterskole tæt på eller langt fra hjemmet. Især for dig, der ikke er helt sikker på, om det er noget for dig, kan det være en fordel at vælge en lokal efterskole.

Her er tre gode grunde:

  • Du kan hurtigt komme hjem i weekenderne
  • Du kan få besøg hjemmefra
  • Det føler knap så skræmmende at rejse hjemmefra, hvis du kender til byen, hvor efterskolen ligger

Det kan godt være skræmmende at tage på efterskole, men efter de første par dage er alt frygt erstattet med nysgerrighed og glæde. Og hvis du alligevel savner dem derhjemme, så bare husk på, at det altid bliver fredag igen snart.