Få den bedste start på voksenlivet

Det er ikke altid helt nemt at blive voksen. Børn og unge tænker normalt ikke meget over alle de ting, man skal have styr på. Når man er 18 år gammel, så er man juridisk set voksen, og det betyder, at alt det ansvar dine forældre engang havde for dig vil tilgå dig selv.

Det kan være svært at holde styr på alle de mange ting man skal være forberedt på. Det kan virke overvældende i begyndelsen, men med tiden bliver det hele meget nemmere.

Hvad kan man forvente?

Som 18-årig vil et helt nyt liv lige pludselig åbne sig for øjnene af en. Det bliver dog mest synligt, når man flytter hjemmefra. Der er dog stadigvæk en del ting, som man skal have styr, når man når denne alder.

Fra nu af vil der f.eks. ikke være flere gratis tandlægebesøg. Det skal man selv betale. Hvis man allerede ved, at man er lidt genetisk belastet, hvad angår tænder, så vil det være smart også at have en sygeforsikring, så man ikke står med de store beløb helt alene.

Hos en tandlæge kan det nemlig godt blive dyrt, hvis man skal have lavet noget i munden. Derfor er det vigtigt, at man hvert år går til et tandeftersyn.

Her holder man tænderne ved lige og sikrer sig, at der ikke er nogle større problemer.

Mange børn og unge forsømmer deres tænder med sukker i alle afskygninger, så der kan sagtens opstå huller, hvis man ikke passer godt på sine tænder.

Man lærer normalt fra ens forældre den bedste tandpleje, men det kan ske, at man ikke er lige så opmærksom på en god mundhygiejne, hvis der ikke mærkes til at være noget galt.

Læg et godt budget

Børn og unge skal heller ikke ofte tænker over penge. Når man fylder 18 år, begynder stort set alting at handle om penge. Det er penge som går både til sygeforsikringer, tandlægeregninger, A-kasser og meget mere.

Børn og unge lærer i dag ikke meget om hvordan det bedste budget lægges. Det kan virke uoverkommeligt, men det handler om at få et overblik over alle transaktioner i løbet af en måned. Børn og unge tænker ikke meget over dette, men det skal man være ufatteligt bevidst om, når man fylder 18 år.

Hvis man ikke har et godt budget, så kan det føles som om pengene bare siver ud af kontoen. Hvis man er på SU, kan det især være stramt med økonomien, og her handler det endnu mere om at have et budget, så man ved hvor mange penge, man kan bruge. Det er især vigtigt, så man ikke bare bruger dem alle i begyndelsen af måneden.